Co se nám vybaví, když se řekne dovolená v Tunisku?

Vůně moře, nekonečné písečné pláže a neustále zářící slunce. Tunisko se představuje ve vší své nádheře, nabízející bohatství z působivé historie a rozmanitosti. Tato slavná destinace s aromatem jasmínu a křišťálově čistým mořem zahrnuje nejen středomořské pobřeží, ale také významné kulturní památky a přírodní divy. Můžete okusit saharský písek i bujná lesnatá pobřeží s různorodou vegetací. Tunisko spojuje dokonalou relaxaci s autentickou gastronomií a přátelským přístupem místních obyvatel. Tento geografický klenot v severní Africe vás okouzlí svou pohostinností a nabízeným komfortem.

Tunisko je souborem několika významných bodů, které zaujmou každého náročného cestovatele. Sousedící s Alžírskem, obklopené Středozemním mořem, láká svou úchvatnou krajinou Atlasu a nezapomenutelnou horou Džabal aš-Šánabí. Po průzkumu horského hřebenu Dorsale můžete svou cestu zakončit u solných jezer či v nedotčené Saharě. Dovolená v Tunisku může být lákavou alternativou.

Co navštívit v Tunisku?

Pokud nejste fanoušky diskoték, kasin a nočního života, máte v této destinaci široký výběr dalších oblíbených aktivit. Mezi ně patří potápění a další vodní sporty, včetně plavby na lodi. Relaxovat můžete nejen na pláži, ale i při golfu nebo v jednom z velkých aquaparků. Oblíbené jsou také vyjížďky na čtyřkolkách, v terénních vozech v poušti a na velbloudech.

Tunisko láká i jako destinace pro poznávání zajímavých míst. Můžete navštívit mnoho historických památek a nahlédnout do minulosti. V hlavním městě Tunisu uvidíte mnoho historických unikátů, jako je mešita Jama Ez Zitouna a katedrála Vincent de Paul. Pro milovníky poznávání jsou výzvou Muzeum Bardo a etnografické muzeum Dat ben Abdallah. Medína, známá jako Bab el – Bahr, je dalším fascinujícím místem.

Medina - Bab-el–Bahr

Foto: Medina Bab el Bahr

Každé město v Tunisku má svůj osobitý charakter. Kartágo je plné starověkých památek, jako jsou pozůstatky baziliky Cathagenna a Antoniovy lázně. Přímořské letovisko Hammamet nabízí medínu, pevnost a tradiční tržiště.

Foto: Hammamet

Z hlediska historie si nenechte ujít návštěvu vnitrozemního města Kairouan se stejnojmennou mešitou ze 7. století. Město El-Džem je známé římským amfiteátrem, který kdysi patřil k městu Thysdrus.

Tunisko nenabízí pouze historii, ale i romantiku, odpočinek a vodní radovánky. Ostrov Djerba a letovisko Tabarka jsou vyhledávanými místy pro relaxaci. Město Sidi Bou Said s modrobílými přímořskými objekty je romantickou destinací.

Foto: Národní park Ichkeul

Tuniská kuchyně

Tuniskou kuchyni si zamilují především ti, kdo preferují kořeněná a pálivá jídla. Ostrá chuť zde hraje klíčovou roli. Ingredience zahrnují ryby, ovoce, zeleninu a skopové maso. Oblíbenou přílohou je kuskus z tvrdé pšenice. Významné jsou také česnek, římský kmín, řapíkatý celer a šafrán. Mezi typické tuniské pokrmy patří Brik, pikantní párečky Marguez a Salade Tunisienne. Tuniská kuchyně je plná pestrosti a pokud se jí propadnete, objevíte například Šakšúku nebo Kabkabou. Nezapomeňte ochutnat Harissu a zakončit jídlo sladkou Baklavou. Na pití se často podává citronáda, čaj, palmový džus lagmi a mátový čaj. Alkoholické nápoje zahrnují pivo, likéry a boukhu, pálenku z fíků. Tuniská kuchyně je specifická, ale její pestrost vás rychle uchvátí.

Foto: Brik

Jaké doklady potřebujete na dovolenou v Tunisku?

Cestovní pas s platností ještě 3 měsíce po předpokládaném návratu z Tuniska. Děti musí mít svůj vlastní pas, není možné „zapsat“ je do pasu rodičů. Pokud plánujete zapůjčení vozu, pak i mezinárodní řidičský průkaz, platný minimálně jeden rok.

Nabízíme nejlepší destinace speciálně pro Vás. Rezervujte si nyní a užijte si to!

Nabídka zájezdů:

www.amazing-travel.cz

Napište nám Váš dotaz

info@amazing-travel.cz

nebo pište na WhatsApp: 420777931425

Pár slov od

Majitele cestovní agentury