Kapverdy jsou cool celoroční destinace!

Na ostrov SAL se létá celoročně přímým letem z Prahy se Smart Wings. Let trvá cca 6:50 hod. a zpět cca 6:20 hod. Během letu jsme dostali teplé jídlo a také pití – nealko, pivo, víno. Z letadla jsme vystoupili přímo na letištní plochu a vešli do příletové haly, kde probíhalo vše hladce, protože jsme byli v tu chvíli jedno jediné letadlo, které přistálo. Na Kapverdy létají převážně Němci a severské národy.

Santa Maria beach je krásná a dlouhá písčitá pláž v jižní části ostrova, kde se nachází většina hotelů. Po této pláži můžete chodit na dlouhé procházky, ale také jezdit na kitu. Pofukuje zde vítr, tak to pěkně sviští. A přesto v některých místech této pláže nefouká, záleží, kde se právě nacházíte.

Na ostrově Sal je široká nabídka ubytovacích kapacit od apartmánů bez stravování, menší hotýlky se snídaní či polopenzí anebo klasické hotelové resorty all inclusive. Ráda Vám pomohu vybrat ten správný, abyste byli spokojení a dovolenou si užili na maximum. Navštívili a prohlédli jsme si jich skutečně mnoho.

Robinson Club Cabo Verde

TIP na procházku: Centrem městečka Santa Maria je molo nad mořem, kam určitě stojí za to vyrazit. Přes den zde můžete vidět rybáře a jejich bohaté úlovky, které putují rovnou do hotelů anebo se prodávají přímo na mole. Místní ženy, kapverďanky, zde pletou jeden náramek za druhým s nejčastějším nápisem na náramku „No stress“, což je heslo Kapverd. Prodávájí je pak za 1 EUR. My jsme si si jich koupily hned několik pro rodinu a přátele. V centru městečka se nacházejí restaurace, bary, minimarkety a obchůdky, kde si každý svůj suvenýr vybere. Za večerní zábavou a vynikajícím jídlem, doporučuji vyrazit do „Ocean cafe“, kde se restaurace ve 22:00 hodin jako mávnutím kouzelného proutku promění v party bar a diskotéku.

Kapverdská kuchyně se skládá především z pokrmů mořských ryb a plodů, jak by ne, když Atlantický oceán je všude kolem. Za zmínku stojí typické jídlo zvané „kapuča“, které kapverďané mají pravidelně o víkendu a pojídají ho po celý den. Je to velmi hustá polévka se zeleninou a masem.

Sportování a pohyb na Kapverdách = běhání, kiting a jízda na elektrokole. Pro kiting je zde také jedna speciální pláž zvaná „Kite beach“. Co se týče jízdy na eletrokole, tak v centru městečka, cca 100 m od zmiňovaného mola se dají zapůjčit elektrokola a můžete vyrazit na dvou či čtyřhodinovou tour křížem krážem ostrovem s průvodcem. Nás jízda na elektrokolech uchvátila a vřele ji doporučuji každému. Uvidíte hodně zajímavých míst na ostrově a díky elektrolu projedete ostrov velmi rychle.

ostrov Sal

Výlet „Okruh ostrovem“, který prodává cestovní kancelář pro své klienty byl také naprosto fantastický. Začali jsme hned po ránu, vyjeli na místní kopec, prohlédli si hlavní město ostrova Espargos a viděli krásně přistávací dráhu letiště. Poté jsme pokračovali do malého rybářského přístavu a obchůdku, kde jsme ochutnali místní rum, nakoupili skvělou zrnkovou kapverdskou kávu. A odtud již hurá na největší turistickou atrakci ostrova přírodní úkaz „Blue Eye“ v v zátoce Buracona. Poté následovala krátká zastávka na jev „Fata Morgana“ a typický kapverdský oběd v místní rodinné restauraci. Posilněni obědem jsme se přesunuli na pláž, kde můžete pozorovat přímo před vašima očima žraloka citronového (nutné boty do vody, pokud nemáte svoje, místní vám je rádi půjčí za 3 EUR). Výlet jsme zakončili v Salinas de Pedra de Lume, kde jsou solné doly a jezero. Můžete se vykoupat v solném jezeru, které je 26x slanější než moře a krásně vás nadnáší. Na tomto výletě získáte tolik zážitků, na které budete rádi vzpomínat. Stojí to za to.

Buracona a Blue Eye Sal Island

Milovníci moře a vln si mohou zakoupit výlet na katamaránu či plachtění na jachtách. Mezi výlety za zábavou patří čtyřkolky či buggy a jízdy po ostrově anebo poušti. Pozor, je nutné předložit originál řidičského průkazu, tak jej nezapomeňte doma. Říká Vám něco Zipline? Zažijete neopakovatelný pocit ve výšce 103 metrů a svezete se po 1 km dlouhém laně v rychlosti až 120 km/h s krásným výhledem na oceán. Kdo má rád večerní chill, tak doporučuji BBQ večer, kde si vychutnáte kapverdské speciality na soukromé pláži v Santa Marii a užijete si večer s živou hudbou, taneční a ohnivou show.

Ostrov Sal určitě stojí za to poznat, můžete jen tak relaxovat na pláži anebo vyrazit na některý ze zmíněných výletů. Nudit se rozhodně nebudete. Moc rádi Vám pomůžeme s výběrem a realizací Vaší dovolené. Napište na info@amazing-travel.cz. Těšíme se!

Nabízíme nejlepší destinace speciálně pro Vás. Rezervujte si nyní a užijte si to!

Nabídka zájezdů:

www.amazing-travel.cz

Napište nám Váš dotaz

info@amazing-travel.cz

nebo pište na WhatsApp: 420777931425

Pár slov od

Majitele cestovní agentury