Co se nám vybaví, když se řekne dovolená v Egyptě?

Především krásné Rudé moře, šnorchlování, potápění, památky, golf a v neposlední řadě také hotely se službami all inclusive a velkými aquaparky. Pokud si však chcete užít romantickou dovolenou v páru, rozhodně pro vás máme zaručeně pár skvělých tipů na menší hotely. Egypt jsme navštívili nesčetněkrát, zažili spoustu dobrodružství a viděli desítky různých hotelů, tudíž vám velmi rádi doporučíme hotel, který bude splňovat požadavky vaší dovolené.

Můžeme si jej rozdělit na tři dovolenkové oblasti: Hurghada, Marsa Alam a Sharm El Sheikh. Ideální podmínky pro šnorchlování a potápění přímo u hotelů se nacházejí v oblastech Marsa Alam a Sharm El Sheikh. V těchto oblastech se do moře vstupuje většinou z mola, jelikož je zde korálové podloží vidět již od břehu. Místy najdete i písčité cestičky směrem k otevřenému moři vedoucí přímo od pláže, doporučujeme všem turistům boty do vody. Každý hotel má svoje potápěčské centrum, kde si můžete domluvit ponory podle vašich zkušeností.

Mezi nejznámější potápěčské lokality v oblasti Marsa Alam patří 2 ostrovy nedaleko sebe a to Zabargad a Rocky Island, dále pak útes Elphinstone, útes Shaab Samadai neboli Dolphin house, kde lze spatřit delfíny, útes Fury Shoal, kde kromě podmořského života jsou k vidění i vraky lodí, na šnorchlování je ideální to zátoka Abu Dabbab s želvami a kdo bude mít štěstí, může zde spatřit i dugonga neboli mořskou krávu. Míst na potápění a šnorchlování je zde opravdu velké množství a rádi ve vašem hotelu poradí, kde je v blízkosti pro vás ta nejlepší lokalita.

Kdo má raději památky může vyrazit na výlety například do Luxoru, kde stojí za to vidět Memnónovy kolosy, Údolí králů s Tutanchamonovou hrobkou či chrám královny Hatšepsut. Dalším zajímavým místem je Asuán a chrám Abu Simbel, nedokončený Obelisk královny Hatšepsut, chrám Philae nebo chrám Horus v Edfu. Koho lákají výlety do pouště, tak může vyrazit na na Jeep Safari, s tímto výletem je spojená návštěva beduínské vesnice, jízda na velbloudech, čtyřkolkách, pozorování západu sluníčka, večeře s místním folklórním představením. Kdo se vydá na čtyřkolky, tak doporučujeme rozhodně sportovní obuv, šátek na hlavu, protože písek máte všude a sluneční brýle.

Chrám Abu Simbel

K vyhlášeným potápěčským lokalitám v oblasti Sharm El Sheikh patří mořská část národního parku Ras Mohamed, který se nachází v jižním části Sinajského poloostrova, dále Tiranské ostrovy, magická Blue Hole anebo Canyon. Pokud byste raději za památkami, tak se můžete vypravit na výlet ke klášteru Sv. Kateřiny, který se nachází v údolí na severním úpatí Mojžíšovy hory v místě, kde podle Bible spatřil Mojžíš hořící keř. Jedná se o ortodoxní řecký klášter a patří k nejstarším křesťanským klášterům na světě. V klášteře dodnes žijí mniši.

A nakonec oblast Hurghada. Pokud byste v této oblasti chtěli šnorchlovat či se potápět, tak nejlepší je to v oblasti Makadi Bay nebo pak vyrazit kousek dále na moře. Hurghada nám nabízí další zajímavé výlety. Jedním z nejoblíbenějších je lodní výlet na soukromou pláž Mahmya. Cesta na ostrov trvá asi hodinku plavby z mariny. Po příjezdu na Mahmyu si můžete jen tak odpočívat na krásné pláži, která vypadá stejně jako někde v Karibiku nebo si zapůjčíte šnorchlovací výbavu a vyrazíte objevovat podmořský svět. V ceně výletu je také oběd a v odpoledních hodinách návrat zpět do přístavu. Kdo má čas, tak určitě doporučujeme si projít marinu v Hurghadě. Je to moc příjemná promenáda se spoustou restaurací a kaváren. Marina je plná krásných lodí, tak je na co koukat.

Hurghada

Ještě jsme se nezmínili o pyramidách v Gíze, tak ano, i na pyramidy se pořádají výlety. Celodenní výlet se dá absolvovat jak autobusem, tak letecky z Hurghady. Během výletu navštívíte pyramidy, Sfingu, Egyptské národní muzem (opravdu stojí za to ho vidět) a pokud vyzbyde čas, tak ještě dílnu papyrusu či místní parfumerii. Nyní se staví nové obří muzeum v blízkosti pyramid. Dále můžete s dětmi navštívit například delfíní show, ponorku nebo se plavit na lodi s proskleným dnem a pozorovat podmořský svět.

Sfinga

Když budete cestovat do Egypta, podívejte se do svého pasu, platnost musí být ještě 6 měsíců po návratu zpět do ČR. Při vstupu do Egypta je vyžadováno vízum, koupíte si jej na letišti v Egyptě ve vaší cílové destinaci a stojí 25 USD. Přes cestovní kanceláře 27-28 USD. Kdo si chce zakoupit vízum již při koupi zájezdu v ČR, tak je to možné u některých cestovních kanceláří za 800 Kč na osobu.

Nabízíme nejlepší destinace speciálně pro Vás. Rezervujte si nyní a užijte si to!

Nabídka zájezdů:

www.amazing-travel.cz

Napište nám Váš dotaz

info@amazing-travel.cz

nebo pište na WhatsApp: 420777931425

Pár slov od

Majitele cestovní agentury