Co se nám vybaví, když se řekne dovolená na Kanárských ostrovech?

Kanárské ostrovy leží přibližně sto kilometrů od Západní Sahary a tvoří autonomní společenství Španělska. Jsou složeny z několika větších a menších ostrovů, mezi které patří Tenerife, Gran Canaria, Fuenteventura, El Hierro, La Gomera a La Palma. Jsou to nejlidnatější ostrovy Makaronésie a nacházejí se v nejjižnější části Španělska. Kanárské ostrovy jsou nedílnou součástí Evropské unie a dříve byly známé jako Šťastné ostrovy, přičemž jeden z nich, Gran Canaria, byl nazýván Psím ostrovem.

Co navštívit na Kanárských ostrovech

Foto: Tenerife-La Orotava


Kanárské ostrovy nabízejí mnoho zajímavých cílů na svých nejznámějších ostrovech. Dovolená v této lokalitě může nabízet nepřeberné možnosti. Historické památky, příroda, zábava, kultura a gastronomické zážitky tvoří základní prvky vaší dovolené.

Začněme ostrovem Tenerife , který patří k největším a kde se nachází sopka Teide s výškou 3 718 metrů nad mořem. Hlavní město Santa Cruz de Tenerife nabízí živou noční scénu a mnoho architektonických zajímavostí. Na Tenerife si nenechte ujít baziliku Panny Marie Candelaria ani historická města La Orotava a La Laguna. Milovníci zvířat by si neměli nechat ujít návštěvu Loro Parque. Pokud hledáte dechberoucí výhledy, navštivte místo zvané Punta Teno.



Druhý největší ostrov souostroví je Fuenteventura , který je rájem pro surfaře a milovníky vodních sportů. Určitě byste měli navštívit vyhlídkové místo Mirador Morro Velosa a park Oasis plný krokodýlů, a také přírodní rezervaci Corralejo.

Ostrov Gran Canaria je známý svou hlavní metropolí Las Palmas de Gran Canaria. Zde si můžete prohlédnout gotickou katedrálu sv. Anny a katedrálu Arucas. Skalnaté útesy, park Palmitos Park a vyhlídky Ventana del Nublo a Mirador del Balcón jsou lákadlem pro každého. V dunách de Maspalomas můžete zažít atmosféru pouště. Pro milovníky treků jsou vhodné okolí vesnice Tejeda a park Tamadaba, a pro náročnější turisty je tu Barranco de Güigüi.

Existují však i další ostrovy, jako například El Hierro , který vyniká svými borovicovými lesy, nebo La Gomera, kde se nachází Národní park Garajonay a vesnička Agulo. Na ostrově La Palma najdete Národní park Caldera de Taburiente a mnoho sopek.

Nezapomeňte ani na ostrov Lanzarote . Zde si můžete užít turistickou stezku Camino Risco Famara, Národní park Timanfaya s gejzíry, město Guatica a vyhlídkovou kavárnu Mirador del Río, a sopečný vrchol Caldera Blanca. Historická památka hrad Santa Barbara rovněž stojí za návštěvu.

Kanárské ostrovy nejsou jen o poznávání přírodních krás a architektonických skvostů, ale také o relaxaci a odpočinku. Kde jinde si takové činnosti užít než na plážích Kanárských ostrovů? Pláže Playa del Papagayo a Charco del los Clicos na ostrově Lanzarote, Playa de Las Teresitas na ostrově Tenerife a Playa de Maspalomas a Playa de Amadores na ostrově Gran Canaria patří mezi nejpopulárnější. Ostrov Fuenteventura nabízí pláže Sotavento a Popcorn Beach. Kanárské ostrovy si zkrátka zamilujete ve všech ohledech.

Foto: Fuerteventura - Sotavento beach



Specifika místní kuchyně

Kanárské ostrovy vám nabídnou nejenom poznávací, ale i gastronomické zážitky. Jak byste mohli tušit, základem mnoha receptů jsou především ryby a mořské plody. Často se používají také ovoce a zelenina. A jaké typické pokrmy na ostrovech můžete ochutnat? Vyzkoušejte třeba hustou zeleninovou polévku Potaje nebo rybí vývar zvaný Caldo de pescado. Když narazíte na jídlo Carbanzo compuesto, jedná se o dušenou zeleninu s bramborami. Masožravci a milovníci ryb ocení Sansocho, což je dušená naložená ryba. Za gastronomickým zážitkem se také nevyhýbejte králíkovi s pikantní rajčatovou omáčkou Conejo en salmorejo.

Pokud jde o nápoje, kanárské pivo Dorada jasně vede. Můžete si vychutnat také karibský rum nebo víno, protože na Tenerife se nachází několik vinařských oblastí. Z nealkoholických nápojů si pravděpodobně vyberete kávu.

Foto: Gastronomie



Počasí

Na Kanárských ostrovech se počasí do jisté míry odvíjí od toho, na který ostrov se chystáte. Například ostrovy jako Lanzarote a Fuenteventura, blíže k Africe, mají spíše suché podnebí. Naopak na ostrovech směrem na západ převládá mírně vlhké podnebí. Většinu ostrovů lze zařadit do subtropického klimatu, které je ovlivňováno pasáty. Nejtepleji je samozřejmě v letních měsících, kdy se teploty pohybují kolem 28 °C a více. Teplota moře je příjemná, obvykle kolem 24 °C, a na ostrově El Hierro může být ještě vyšší. K výběru období pro návštěvu Kanárských ostrovů volte s ohledem na plánované aktivity, ať už jde o koupání, opalování nebo turistiku a poznávání.

Nabízíme nejlepší destinace speciálně pro Vás. Rezervujte si nyní a užijte si to!

Nabídka zájezdů:

www.amazing-travel.cz

Napište nám Váš dotaz

info@amazing-travel.cz

nebo pište na WhatsApp: 420777931425

Pár slov od

Majitele cestovní agentury